Paint & FloorsPVC Traprenovatie

PVC Traprenovatie

 

 

Ook uw trap kunt u (laten) bekleden met PVC stroken. PVC wordt tegenwoordig steeds vaker als trapbekleding gekozen. Een trap wordt veel gebruikt. Daarom is het ook zo belangrijk dat de vloer op uw trap bestand is tegen slijtage. Een van de vele voordelen van PVC.

Een paar van onze projecten

 

 

Wat zijn de voordelen van PVC traprenovatie

PVC heeft veel voordelen ten opzichte van andere materialen. Pvc is uitermate geschikt voor traprenovatie en wij leggen u uit waarom.
PVC vervangt in veel toepassingen traditionele bouwmaterialen zoals hout, metaal, beton en klei.
Door zijn veelzijdigheid, kosteneffectiviteit en een uitstekende staat van dienst is dit het belangrijkste polymeer voor de bouwsector.

PVC, oftwel polyvinylchloride, is een van de meest populaire kunststoffen die in de bouw en constructie worden gebruikt. Het wordt gebruikt in drinkwater- en afvalwaterleidingen, raamkozijnen, vloeren en dakfolies, wandbekleding, kabels, trappen en vele andere toepassingen omdat het een modern alternatief biedt voor traditionele materialen zoals hout, metaal, rubber en glas. PVC producten zijn vaak lichter, goedkoper en bieden veel prestatievoordelen.

De slijtvastheid, het lage gewicht, de goede mechanische sterkte en de taaiheid van PVC zijn belangrijke technische voordelen voor het gebruik in bouw- en constructietoepassingen.

Waarom kiezen voor PVC traprenovatie?

 1. Makkelijk te installeren en velen mogelijkheden qua look
  PVC kan in verschillende stijlen eenvoudig worden gesneden, gevormd, gelast en samengevoegd. Het lichte gewicht vermindert handmatige hanteringsproblemen. Daarnaast is pvc in veel verschillende stijlen en looks te bestellen. Kom eens langs in onze showroom om de vele mogelijkheden te bekijken. Of u nu houdt van beton look, houtlook en juist veel een neutrale look wilt gaan, Paint & Floors heeft het allemaal.
 2. Duurzaam
  PVC is bestand tegen weersinvloeden, chemisch rotten, corrosie, schokken en slijtage. Het heeft daarom de voorkeur voor veel verschillende duurzame en outdoorproducten. In feite zijn toepassingen op middellange en lange termijn goed voor ongeveer 85 procent van de PVC-productie in de bouw- en constructiesector. Er wordt bijvoorbeeld geschat dat meer dan 75 procent van de PVC-buizen een levensduur van meer dan 40 jaar zal hebben met een potentiële levensduur tot 100 jaar. In andere toepassingen, zoals raamprofielen en kabelisolatie, blijkt uit onderzoeken dat meer dan 60 procent van hen ook een levensduur van meer dan 40 jaar zal hebben.
 3. Kostenefficiënt
  PVC is al decennialang een populair materiaal voor bouwtoepassingen vanwege de fysieke en technische eigenschappen die uitstekende kosten-prestatievoordelen bieden. Als materiaal is het zeer concurrerend qua prijs, deze waarde wordt ook versterkt door de eigenschappen zoals de duurzaamheid, levensduur en lage onderhoudskosten. Een van de redenen waarom het nu ook steeds meer en meer in woningen toegepast wordt.
 4. Veilig materiaal
  PVC is niet giftig. Het is een veilig materiaal en een maatschappelijk waardevolle hulpbron die al meer dan een halve eeuw wordt gebruikt. Het voldoet aan alle internationale normen voor veiligheid en gezondheid voor zowel de producten als de toepassingen waarvoor het wordt gebruikt.
 5. Vuurbestendig
  Net als alle andere organische materialen die in gebouwen worden gebruikt, inclusief andere kunststoffen, hout, textiel enz., zullen PVC-producten verbranden bij blootstelling aan vuur. PVC-producten zijn echter zelfdovend, d.w.z. als de ontstekingsbron wordt verwijderd, stoppen ze met branden. Vanwege het hoge chloorgehalte hebben PVC-producten brandveiligheidseigenschappen, die vrij gunstig zijn. Ze zijn moeilijk te ontsteken, de warmteproductie is relatief laag en ze hebben de neiging eerder te verkolen dan brandende druppels te genereren. Maar als er een grotere brand in een gebouw is, zullen PVC-producten verbranden en giftige stoffen uitstoten zoals alle andere biologische producten. De belangrijkste giftige stof die tijdens branden vrijkomt, is koolmonoxide (CO), dat verantwoordelijk is voor 90 tot 95% van de sterfgevallen als gevolg van branden. CO is een stiekeme moordenaar, omdat we het niet kunnen ruiken en de meeste mensen sterven tijdens branden omdat ze slapen.

PVC traprenovatie Kerkrade

Ons bedrijf ligt in Parkstad, dichtbij het Roda JC stadion. Kom langs voor een kopje koffie en laat u informeren over de vele mogelijkheden die u heeft met PVC trapbekleding. Wij hebben mooie voorbeelden in de showroom staan zodat u een goed beeld kunt vormen wat een pvc vloer of trapbekleding voor u kan betekenen. U kunt ook bellen voor een afspraak: 045-5419136