Paint & Floors

Behang

 

Dit worden de 6 populairste behang trends in 2021 !

 

Heb jij een muur in huis die wel een nieuw printje kan gebruiken? Goed nieuws: de behang trends 2021 zijn bekend gemaakt en daar staat ontzettend veel inspiratie tussen.

 

De populairste behang trends 2021

behang trends 2021 abstract

1. Abstracte prints

De vorm van het jaar 2020 was natuurlijk al een abstracte vorm – het was dan ook een kwestie van tijd voordat abstracte prints de behangwereld zouden overnemen. Wij zijn gek op abstracte prints, en dan vooral in ons thuiskantoor. Heb je een creatieve baan? Dan boost dit behang jouw creativiteit.

behang trends 2021 bloemen

2. Donkere bloemen

Favoriet! Bij behang met bloemenprint denken we vaak aan lichte designs met een pastelkleurige achtergrond, maar stiekem vinden we een donker behang met bloemen nog veel toffer. Deze combinatie geeft een dramatische draai aan dat boeket op de muur.

3. (Water)verf

Behang met waterverf zien we al langer in de top behang trends staan, en ook in 2021 verwachten we dat deze trend zeker zal blijven. Waar je wel aan mag denken, zijn wat donkerdere en heftigere kleuren.

Mensen lijken steeds meer de durven in huis, dus verruil dat pastelblauw eens voor donkerblauw. Deze kleine verandering kan veel impact op de ruimte hebben.

behang trends 2021 maan astrologie

4. Prints met de maan en sterren

We zien de laatste tijd steeds vaker sterren, de maan en sterrenbeelden voorbij komen op muren. Astrologie is hot! En daarom denken we dan ook dat in 2021 meer mensen gaan kiezen voor behang met manen, sterren of het heelal.

5. Behang met een statement

Deze ligt een beetje in dezelfde lijn als het behang met de donkere bloemen, alleen staan er dan geen bloemen centraal. Een andere manier om jouw muur écht tot een statement muur te maken, is met een andere grote print. Van dieren tot hele schilderijen, je weet in elk geval dat de ogen deze kant opgaan.

behang trends 2021 terrazzo

6. Terrazzo

Langzaam maar zeker begint terrazzo steeds populairder te worden. Eerst alleen als vloer, maar tegenwoordig ook steeds vaker in woonaccessoires én dus op de muur. Terrazzo straalt creativiteit uit, het heeft een rijke en luxe uitstraling, en qua kleur kan je er ook alle kanten mee op.

Donkerblauw Terrazzo behang | Muurmozaïek NL               Behang Terrazzo pastel– roomblush