Paint & Floors

Behang

        

Trends in behang in 2020

Een nieuw decennium, een nieuw interieur? Dat gaat misschien wat ver. Maar met een mooi nieuw behang op de muur, verander je snel de sfeer en stijl van jouw woning. Wil jij ook een nieuwe look in huis? Dan sommen wij hier de trends in het behang voor 2020 voor je op!

Behangtrends voor elke woonstijl

Je zag het de laatste jaren al aankomen; warmte, ronde figuren en zachte stoffen deden weer hun intrede. En dat zien we ook in de behangtrends. Romantische sferen, grafische beelden, Urban Jungle met dieren, vogels en veel meer. Maar ook innovatieve 3D-technieken die gebruikt worden om behang een bijzondere look te geven. Met het huidige aanbod in behangdesign kun je alle kanten op, welke woonstijl jouw voorkeur ook heeft!

Romantisch behang voor een aaibaar interieur

Romantisch behang is een heel opvallende trend voor 2020. Dit behang herken je aan de warme tinten en de dessins die zacht en rond zijn. Of het nu zomer of winter is, met dit behang wordt het interieur aaibaar en comfortabel. Het voelt al snel als thuis. Romantisch behang combineert met retro woonstijlen, mid century modern maar is ook een mooie basis in een modernere inrichting. En het leuke van deze romantische stijl is dat het in heel veel kleuren komt zodat je het altijd kunt laten aansluiten bij de rest van jouw interieur. Of je kiest juist voor een heel nieuwe tint aan de muur waar je dan weer een paar nieuwe accessoires bij matcht.

Grafisch Art Deco

Een heel andere trend in het behang is het grafische Art Deco. De kleuren zijn harder en de prints meer uitgesproken. Ook worden er vaak zilveren of gouden accenten in verwerkt. Opvallend dus, dat is wel de typering van deze trend. Kies je voor Art Deco-behang, zorg dan ook voor een goede, rustige basis in het interieur. Dat voorkomt een schreeuwerig resultaat. Combineer bijvoorbeeld een okergeel behang met een zachtgrijze muur. Of zet een tijdloos meubelstuk als basis voor de muur waarop je een Art Deco-behang hebt geplakt. Zo breng je de opvallende, kleurrijke details in balans met de rest van het interieur.

Urban Jungle als behangtrend

Urban Jungle is de derde behangtrend van dit jaar. Het is eigenlijk het vervolg van de botanische stijl waarbij je vooral veel bloemen, planten en grote bladeren zag. De Urban Jungle herken je aan drukke prints met vogels, vlinders en natuurlijk nog steeds veel bloemen en planten. Een natuurlijke overdaad op de muur die in allerlei kleuren en kleurcombinaties mogelijk is. Door die visuele drukte is het mooi om te combineren met een rustig accent. Zoals een houten lambrisering in een zachte tint met daarboven een bloem- of vogelrijk behang. Of een strak interieur waarbij een wand er uitspringt in kleur en dessin.

3D-behang, een echte trend van nu

Tenslotte valt dit jaar het 3D-behang op. Dat komt eigenlijk terug in alle genoemde behangtrends maar is zo duidelijk aanwezig dit jaar dat we het een trend op zichzelf vinden. Een 3D-behang is een behang waarop patronen, structuren, figuren of materialen zo goed worden nagebootst dat het levensecht lijkt. Een glad behang lijkt bijvoorbeeld een structuur te hebben waarbij je geneigd bent om te voelen of het nu echt is of niet. Noem het gezichtsbedrog maar het zorgt voor diepte en meer uitstraling in jouw interieur. Dit behang is er in allerlei stijlen, kleuren en prints. Wat jouw voorkeur ook heeft, als je een echte eyecatcher in huis wilt hebben, is het 3D-behang een echte aanrader!

 

Kids & Teens uit de Noordwand Wall Decoration:

Voor kinderen en tieners hebben wij allerlei verschillende collecties behang. Voor de babykamer of voor de kamer van uw pubers, er is altijd leuk behang te verkrijgen. De verschillende collecties zijn gericht op verschillende leeftijdsgroepen.